Scoliose

Scoliose is een aandoening aan de wervelkolom waarbij een driedimensionale, zijdelingse kromming ontstaat. Bij scoliose kan de wervelkolom naar één kant kromgroeien, zodat een c-bocht ontstaat, maar in de meeste gevallen ontstaan er twee bochten (een s-bocht). 

De wervelkolom draait bij scoliose om haar as, wat gibbus veroorzaakt. Gibbus is een bolling van de ribben op borsthoogte aan de rugzijde. Op dit moment zijn er vier verschillende vormen van scoliose bekend. Zo is 'idiopathische scoliose' een vorm van scoliose zonder bekende oorzaak en is 'congenitale scoliose' aangeboren. Bij 'neuromusculaire scoliose' ontstaat de kromming van de rug door krachteloosheid, of verlamming van de zenuw, spieren of spiergroepen en bij 'degeneratieve scoliose' is er sprake van slijtage van scoliose die al lang bestaat of een nieuw ontwikkelde scoliose bij volwassenen. 

ClimaBest Boxspring bij scolioseslaaphouding

De ClimaBest Boxspring kan worden uitgerust met het Energy+ matras of het MediActive matras. Beide matrasmerken hebben eigenschappen welke bij scoliose aan te raden zijn.

Het Energy+ matras bestaat uit een basis van pocketveren en heeft een toplaag van Nasa traagschuim. De 5-zone pocketveren zorgen voor een juiste ondersteuning van uw wervelkolom, zonder de scoliose af te dwingen. De Vifit traagschuim toplaag vormt zich naar uw lichaam en verminderd de druk op uw spieren,gewrichten en tussenwervelschijven.

Het MediActive matras is een medisch matras bestaande uit een koudschuim kern en een traagschuim toplaag van medisch gekwalificeerd Nasa traagschuim. Uw lichaam rust door deze samenstelling in de natuurlijke positie inclusief de kromming in uw rug, welke door het MediActive matras ondersteund wordt. De 7-zones toplaag is drukverlagend en temperatuurgevoelig (het past zich aan uw lichaamswarmte aan) en zorgt voor een drukverlaging en ondersteuning van de tussenwervelschijven, die zo kunnen herstellen en de rugspieren kunnen ontspannen.

Beide matrassen worden geleverd met de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en een anti-allergische werking.

Op de pagina's over het Energy+ matras of het MediActive matras leest u meer over de specifieke eigenschappen van deze matrassen.

Meer weten over de gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365