Rugklachten

Wanneer u last heeft van rugklachten kan dit invloed hebben op uw nachtrust. Een verkeerde houding, beweging of overbelasting zijn de meest gehoorde oorzaken van rugklachten, maar in de meeste gevallen is de oorzaak van de rugpijn onbekend. 

Uw nachtrust kan flink worden verstoord door rugklachten als hernia of lage rugpijn (lumbago). Draaien in bed is pijnlijk of geheel onmogelijk en bij elke kleine beweging voelt u uw rug, spieren en gewrichten. Zelfs uw matras voelt niet meer aangenaam en comfortabel aan. Toch kan het juist uw bed(bodem) zijn welke uw rugklachten veroorzaakt of verergert.  

Indien uw matras en/of bedbodem niet meer de juiste lichaamsondersteuning bieden, zal uw lichaam niet in de anatomisch correcte houding rusten, waardoor uw rug, spieren en gewrichten extra worden belast in plaats van ontlast en klachten op kunnen treden. 

Beweging bij rugklachten

rugklachtenBeweging is in het geval van rugklachten helaas geen kant en klare oplossing, maar het helpt wel om te voorkomen dat uw spieren en gewrichten stijf worden. Door te bewegen traint u uw spieren en worden deze sterker. Bij een zwakke rug kan het helpen om zowel rug- als buikspier oefeningen te doen. Deze werken same n aan uw houding en wanneer deze niet de juiste balans hebben (bijvoorbeeld zwakke rugspieren en sterke buikspieren, of andersom) kunt u meer last hebben van uw rug.  

ClimaBest Boxspring bij rugklachten

De ClimaBest Boxspring is uitgerust met het Energy+ matras of het MediActive matras. Beide matrasmerken zorgen ervoor dat uw rug op de juiste manier ondersteund worden. Bij het Energy+ matras zorgen de pocketveren voor opwaartse druk, bij het MediActive is het de koudschuim kern die voor de ondersteuning zorgt. De toplaag van Nasa schuim geeft een optimale drukverdeling en past zich aan uw lichaam aan, waardoor u altijd in de anatomisch correcte positie ligt. Door de medische kwalificatie van het MediActive matras wordt door orthopeden aanbevolen bij nek- en rugklachten. 

' Na overal rond te hebben gekeken voor nieuw bed met goede matrassen, kwam ik via google bij climabest boxspring uit. Online besteld, snelle reactie terug. Twee weken uitproberen. We zijn zeer tevreden over bed en matrassen. We slapen heerlijk. Mijn vrouw had pijn in schouders en bovenrug. Maar met de nieuwe matrassen heeft ze er geen last meer van!'  ( Hiemstra )

Video: Carlo Marx over het MediActive matras

Na jaren lang gewerkt te hebben in de horeca is de rug van Carlo Marx 'op'. Hierdoor kwam hij uit bij het MediActive matras welke hem optimaal ondersteund.

Op de pagina's over het Energy+ matras of het MediActive matras leest u meer over de specifieke eigenschappen van deze matrassen.

Meer weten over de gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365