Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 lichamelijkeaandoeningen aan spieren, pezen en gewrichten. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar, maar niet te genezen. Daarom is het belangrijk dat uw slaapsysteem de juiste eigenschappen heeft om uw lichaam 's nachts tot rust te laten komen.
reuma

Een aantal bekende reumatische aandoeningen zijn artrose, osteoporose, de ziekte van Bechterew en fibromyalgie. Naar schatting heeft ongeveer 1 op de 10 Nederlanders een chronische reumatische aandoening. Infecties, ouderdom, gebrek aan beweging, een ontregeld afweersysteem, overbelasting. Zomaar verschillende oorzaken die (terecht of onterecht) in verband worden gebracht met reuma. Toch is de oorzaak van de meeste reumatische aandoeningen onbekend. Wel is bekend dat reuma in geen geval door een ongeval wordt veroorzaakt.   

Het is noodzakelijk om op uw houding en beweging te letten wanneer u last heeft van klachten als gevolg van reuma, zowel overdag als 's nachts. De nachtrust is erg belangrijk omdat zo de spieren, pezen en gewrichten tot rust kunnen komen. De keuze voor een goed matras is daarom cruciaal. Helaas is er niet iets als 'het beste matras bij reuma'. Omdat de klachten bij elke vorm van reuma kunnen verschillen, is de keuze voor een matras erg persoonlijk. Het is aan te raden om, wanneer u zich gaat orienteren op een nieuw matras, te letten op de ondersteuning, het gebruiksgemak (comfort, makkelijk draaien) en de eigenschappen (vochtafvoer, ventilatie). 

ClimaBest Boxspring bij reuma

De ClimaBest Boxspring kan worden uitgerust met het Energy+ matras of het MediActive matras. Beide matrasmerken hebben eigenschappen welke bij reuma aan te raden zijn.

Het Energy+ matras bestaat uit een basis van pocketveren en heeft een toplaag van Nasa traagschuim. De 5-zone pocketveren zorgen voor een ondersteuning op de plekken waar uw lichaam dit nodig heeft. De Vifit traagschuim toplaag vormt zich naar uw lichaam en verminderd de druk op uw spieren, pezen en gewrichten. 

Het MediActive matras is een medisch matras bestaande uit een koudschuim kern en een traagschuim toplaag van medisch gekwalificeerd Nasa traagschuim. Uw lichaam rust door deze samenstelling in de natuurlijke positie. De 7-zones toplaag is drukverlagend en temperatuurgevoelig (het past zich aan uw lichaamswarmte aan).

Beide matrassen worden geleverd met de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en een anti-allergische werking.

Video: Energy+ slaper op het Energy+ matras

"Energy+ geeft de gelegenheid om het matras een periode uit te proberen, dit is voor mij erg belangrijk aangezien ik artrose heb."

Mening van klanten op ons klantenplatform Trustpilot
" Ik kan de medi-active matras van harte aanbevelen. In verband met reumaklachten en enkelklachten na een trauma, had ik enorm veel moeite om te slapen. Na amper twee weken op het nieuwe matras slaap ik veel beter "

Op de pagina's over het Energy+ matras of het MediActive matras leest u meer over de specifieke eigenschappen van deze matrassen.

Meer weten over de gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365