Obesitas

Obesitas is naast een persoonlijk probleem voor veel mensen, ook een maatschappelijk probleem. Ongeveer de helft van de Nederlandse volwassenen en bijna 1 op de 7 kinderen kampt met overgewicht, 10 procent lijdt zelfs aan extreem overgewicht (morbide obesitas). De keuze voor een bepaald matras kan door overgewicht worden beperkt. 

Obesitas, zwaarlijvigheid, vetzucht, dikheid. Zomaar een aantal benamingen voor de conditie van het menselijk lichaam waarbij de natuurlijke energiereserve die in vet wordt opgeslagen de gebruikelijke niveaus ver overschrijdt. Bij obesitas worden deze niveaus zo ver overschreden dat de gezondheid in het geding komt. Obesitas patiënten hebben onder andere een verhoogt risico op diabetes, hart- en vaatziekten en gewrichtsslijtage. Complicaties die direct of indirect veroorzaakt kunnen worden door overgewicht zijn een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, slaapapneu en slaapstoornissen, (lage) rugpijn, artrose van heupen, enkels en knieën en overmatig transpireren. Obesitas heeft niet alleen lichamelijke gevolgen, maar kan ook psychische en prakische gevolgen hebben. 

Oorzaak van obesitas

obesitasObesitas is niet enkel een oorzaak van te veel eten, maar is over het algemeen een resultaat van een combinatie van factoren. Een beperkte lichaamsbeweging en zittende levensstijl, stress, te weinig slaap, genetische aanleg, een eetziekte of onderliggende ziekte of een toename van de hoeveelheid koolhydraten in de voeding kunnen meespelen in het ontwikkelen van (extreem) overgewicht.

Een geschikt matras bij obesitas

Bij het kiezen van een nieuw slaapsysteem bij obesitas dient u niet alleen rekening te houden met de bedbodem, maar ook (en vooral) met het matras. Niet alle matrassen die worden aangeboden zijn standaard geschikt voor mensen met overgewicht. Sommige matrasmerken bieden matrassen aan voor personen tot 85 kg, terwijl andere matrasmerken geschikt zijn voor personen tot 120 kg of 150 kg.  Wanneer u een matras kiest welke ongeschikt is voor uw gewichtsklasse wordt de levensduur, ondersteuning, effectiviteit en het comfort van het matras drastisch verminderd. Laat u hier altijd goed over informeren door uw slaapadviseur.

ClimaBest Boxspring bij obesitas

Afhankelijk van uw lichaamsgewicht kan de ClimaBest Boxspring worden uitgerust met het Energy+ matras (tot 150 kg) of het MediActive matras (tot 120 kg).

Het Energy+ matras bestaat uit een basis van pocketveren en heeft een toplaag van Nasa traagschuim. De 5-zone pocketveren zorgen voor een juiste ondersteuning van het lichaam. De toplaag van Vifit traagschuim vormt zich naar uw lichaam en verminderd de druk op uw spieren en gewrichten. Het Energy+ matras is verkrijgbaar in een soepele en harde variant. De soepele variant is geschikt voor mensen tot 120 kg, de harde variant is geschikt voor mensen tot 150 kg. 

Het MediActive matras is een medisch matras bestaande uit een koudschuim kern en een traagschuim toplaag van medisch gekwalificeerd Nasa traagschuim. De 7-zones toplaag zorgt voor een drukverlagende werking op spieren en gewrichten. Het MediActive matras is geschikt voor mensen tot 120 kg. 

Beide matrassen worden geleverd met de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en een anti-allergische werking.

Op de pagina's over het Energy+ matras of het MediActive matras leest u meer over de specifieke eigenschappen van deze matrassen.

Meer weten over de gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365