Hernia

Hernia's zijn breuken of scheuren in de tussenwervelschijf. Als gevolg van deze breuken of scheuren ontstaat een uitstulping welke druk uitoefent tegen de zenuwwortel. Deze druk veroorzaakt een irriterende pijn, vaak omschreven als lage rugpijn met uitstraling naar de benen.

Een hernia ontstaat vaak geleidelijk door een drukverhoging in de tussenwervelschijf. De oorzaak van deze drukverhoging is meestal het resultaat van een verkeerde beweging of lichaamshouding, maar overgewicht, slechte voeding en het verouderingsproces kunnen ook een rol spelen in het ontwikkelen van een hernia. Het is belangrijk om uw lichaamshouding in de gaten te houden en uw rug niet onnodig te belasten. 

Matras bij een hernia

De pijn bij een hernia is over het algemeen te omschrijven als een stekend of scherp rugklachtengevoel in de onderrug. Echter is dit per persoon verschillend. Bij de keuze voor een matras wanneer u last heeft van een hernia dient u hier rekening mee te houden. Het matras dat voor de één comfortabel ligt, kan voor een ander als minder fijn worden ervaren. Een hard matras wordt echter wel afgeraden bij een hernia. 

ClimaBest Boxspring bij een hernia

De ClimaBest Boxspring is uitgerust met het Energy+ matras of het MediActive matras. Beide matrasmerken zorgen ervoor dat uw rug op de juiste manier ondersteund worden bij een hernia. 

Het Energy+ matras bestaat uit een basis van pocketveren en heeft een toplaag van Nasa traagschuim. De 5-zone pocketveren zorgen voor een juiste ondersteuning van uw rug en een correcte lichaamshouding. De Vifit traagschuim toplaag vormt zich naar uw lichaam en verminderd de druk op uw spieren, gewrichten en tussenwervelschijven.

Het MediActive matras is een medisch matras bestaande uit een koudschuim kern en een traagschuim toplaag van medisch gekwalificeerd Nasa traagschuim. De 7-zones toplaag zorgt voor een drukverlaging en ondersteuning van de spieren, gewrichten en tussenwervelschijven, welke  zo optimaal kunnen ontspannen.

Beide matrassen worden geleverd met de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en een anti-allergische werking.

Mening van klanten op ons klantenplatform Trustpilot

Sinds ik een hernia heb waaraan ik voorlopig niet kan worden geopereerd, hebben mijn vrouw en ik de stap gezet om over te gaan op dit matras. Vanaf de eerste nacht was het voor mij mogelijk om in alle houdingen te kunnen liggen en dan te weten dat je al ca. Vier weken alleen op de zelfde zijde kon liggen. De pijn is verminderd. Kortom, wij zijn zeer content "  W. Colijn op 23-09-2014

Op de pagina's over het Energy+ matras of het MediActive matras leest u meer over de specifieke eigenschappen van deze matrassen.

Meer weten over de gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365