Fibromyalgie

Fibromyalgie is een reumatische aandoening waardoor chronische stijfheid en vermoeidheid veroorzaakt wordt. De oorzaak van fibromyalgie is helaas onduidelijk, al verschijnen er regelmatig onderzoeken waarbij  mogelijke oorzaak aangetoond worden.

Fibromyalgie betekent letterlijk 'pijn in spieren en bindweefsel'. Deze vorm van reuma heeft een verhoogde spanningstoestand van de spieren en pezen en een verhoogde drukgevoeligheid op een aantal specifieke punten tot gevolg. Slaapstoornissen, stemmingswisselingen, chronische stress, ochtendstijfheid en gevoeligheid voor warmte- en temperatuurschommelingen zijn veelgehoorde klachten van fibromyalgiepatiënten. 

Omdat er geen medicijnen en behandelingen bestaan om fibromyalgie te genezen, wordt vaak het advies gegeven om meer rust te nemen en meer te bewegen. Zo kan het lichaam ontspannen en herstellen. Het omgaan met de pijn die fibromyalgiepatiënten ervaren kost veel energie. Het lichaam kan beter omgaan met pijn wanneer het voldoende energie heeft. 

ClimaBest Boxspring bij fibromyalgie

traagschuim

De ClimaBest Boxspring kan worden uitgerust met het Energy+ matras of het MediActivematras. Beide matrasmerken hebben eigenschappen welke bij fibromyalgie aan te raden zijn.

Het Energy+ matras bestaat uit een basis van pocketveren en heeft een toplaag van Nasa traagschuim. De 5-zone pocketveren zorgen voor een ondersteuning op de plekken waar uw lichaam dit nodig heeft. De Vifit traagschuim toplaag zorgt ervoor dat de aanwezige druk evenredig wordt verdeelt en de druk op de spieren en het bindweefsel worden verminderd.

Het MediActive matras is een medisch matras bestaande uit een koudschuim kern en een traagschuim toplaag van medisch gekwalificeerd Nasa traagschuim. Uw lichaam rust door deze samenstelling in de natuurlijke positie. De 7-zones toplaag is drukverlagend en temperatuurgevoelig (het past zich aan uw lichaamswarmte aan). De open celstructuur van het koud- en traagschuim zorgen voor een optimale ventilatie.

Omdat fibromyalgie ook samen kan gaan met ontstekingen, is een goed ventilerend en vochtafdrijvend matras en een droog slaapkamerklimaat gewenst. De ClimaBest Protector, welke wordt geleverd bij het Energy+ en het MediActive matras zorgt voor een optimale ventilatie, vochtafdrijving en een anti-allergische werking. De open structuur van de ClimaBest Boxspring versterkt de ventilerende eigenschappen van beide matrasmerken.

Blog: Huub Fest probeerde het Energy+ kussen

huub fest fibromyalgie

Huub heeft fibromyalgie en heeft o.a. last van pijnlijke pezen en spieren over het hele lichaam. Door de pijn slaapt hij slecht en staat hij 's ochtends vermoeid weer op. Lees zijn volledige review over het Energy+ kussen op Huubsfibromyalgiesite.nl.


Blog: Lisanne met een review over het Energy+ kussen

lisanne blog fybromyalgieLisanne is 22 jaar en heeft fibromyalgie. Op haar dertiende kreeg ze lichamelijke klachten wat zich uit in chronische pijn en vermoeidheid. Ook zij heeft het Energy+ kussen beoordeeld. Lees wat Lisanne vindt op Lisanneleeft.nl.

Op de pagina's over het Energy+ matras of het MediActive matras leest u meer over de specifieke eigenschappen van deze matrassen.

Meer weten over de gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365