Artrose artrose

Artrose is een reumatische aandoening van het kraakbeen. Het kraakbeen wordt, als gevolg van artrose, zachter en dunner. In de volksmond staat artrose ook wel bekend als gewrichtsslijtage.

Bij artrose worden functioneert de groeifunctie van het kraakbeen niet goed of is er sprake van overmatige slijtage van het kraakbeen. Omdat het kraakbeen niet of onvoldoende kan herstellen van het bewegen van de botten, komen deze naarmate de slijtage verder vordert, tegen elkaar aan. Dit kan zorgen voor pijn en stijfheid in het gewricht of, in een later stadium, een verandering in houding doordat de stand van de botten ten opzichte van elkaar kan veranderen. 

Artrose ontstaat vaak wanneer u zwakke gewrichtsbanden heeft of een gewrichtsontsteking heeft gehad, maar kan ook op zichzelf voorkomen. De heupen, knieën, handen, voeten, nek en rug hebben het meest te leiden onder artrose, maar kan in principe bij alle gewcihten in het lichaam ontstaan. Het komt ook voor dat de pijn vanuit de gewrichten verder uitstraalt naar andere lichaamsdelen.

ClimaBest Boxspring bij artrose

De ClimaBest Boxspring kan worden uitgerust met het Energy+ matras of het MediActive matras. Beide matrasmerken hebben eigenschappen welke bij artrose aan te raden zijn.

Het Energy+ matras bestaat uit een basis van pocketveren en heeft een toplaag van Nasa traagschuim. De 5-zone pocketveren zorgen voor een juiste ondersteuning van uw wervelkolom, zonder de scoliose af te dwingen. De Vifit traagschuim toplaag vormt zich naar uw lichaam en verminderd de druk op uw spieren en gewrichten.

Het MediActive matras is een medisch matras bestaande uit een koudschuim kern en een traagschuim toplaag van medisch gekwalificeerd Nasa traagschuim. De 7-zones toplaag zorgt voor een drukverlaging en ondersteuning van de spieren en gewrichten, welke  zo optimaal kunnen ontspannen.

Beide matrassen worden geleverd met de ClimaBest Protector, welke zorgt voor een optimale ventilatie en een anti-allergische werking.

LivingComfort slaper Agnes Burghoorn over het matras

"Energy+ geeft de gelegenheid om het matras een periode uit te proberen, dit is voor mij erg belangrijk aangezien ik artrose heb."

 

Op de pagina's over het Energy+ matras of het MediActive matras leest u meer over de specifieke eigenschappen van deze matrassen.

Meer weten over de gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365