Over...boxspring vergelijken

Wanneer u op zoek gaat naar een boxspring komt u veel diverse modellen tegen met uiteenlopende prijzen. Een goede vergelijking maken tussen boxsprings is een lastige aangelegenheid gezien de ruime keuze. Bij het vergelijken van een boxspring kunt u letten op de volgende onderdelen:

Design

Een boxspring is een meubelstuk dat niet alleen als slaapsysteem functioneert maar ook extra sfeer geeft aan de slaapkamer. U betaalt dus niet alleen voor zijn functie maar ook voor het ontwerp. Veel boxspring merken bieden u de keuze uit meerdere meubelstoffen (zowel kleuren als materialen), zodat u de boxspring en het matras kunt stofferen zodat het design van de boxspring bij de inrichting van uw slaapkamer past. 

Formaat

Een boxspring is in meerdere formaten verkrijgbaar. Het standaard formaat van een boxspring verschilt per merk, maar is doorgaans 160x200 cm. Éénpersoonsboxsprings hebben een standaardformaat van 90x200 cm. Een boxspring is tegen betaling van een meerpijs in meerdere lengte- en breedtematen verkrijgbaar. Let u bij het vergelijken van boxsprings goed op of deze beide hetzelfde formaat hebben.

Let u bij het vergelijken van de boxspring niet alleen op het formaat van de boxspring zelf, maar ook op die van het hoofdbord. Bij sommige merken is deze leverbaar in dezelfde breedte als de boxspring, maar het is ook mogelijk om een hoofdbord te kiezen welke breder is dan de boxspring. Houdt er bij het vergelijken rekening mee dat, wanneer het hoofdbord breder is dan de boxspring, deze ook in uw slaapkamer moet passen.  

Accessoires

draadloze afstandsbediening

Vaak bieden boxspring merken binnen hun collectie boxsprings extra keuze in accessoires. Zo zijn er voor de meeste boxsprings hoofd- en voetborden beschikbaar, maar heeft u meestal ook de keuze uit accessoires zoals pootjes, nachtkasten, voetenbanken, dekenkisten of boxspringbeugels. Deze zijn vaak in verschilllende stoffen, materialen, kleuren en uitvoeringen beschikbaar, zodat ze perfect aan sluiten op het design van uw boxspring en uw persoonlijke stijl. Daarnaast kunt u ook natuurlijk ook een elektrische boxspring aanschaffen met een draadloze afstandbediening. 

Prijs

De prijs voor een boxspring is erg afhankelijk van het gekozen merk, het type boxspring (vlak of elektrisch verstelbaar), het matras en de matrastopper, het design en de gekozen accessoires. Zo lopen de prijzen voor een boxspring uiteen van ca. € 400,00 tot ca. € 8000,00. 

Materiaal

Een boxspring kan uit diverse materialen opgebouwd zijn. Hetzelfde geldt voor het matras. Zo is de ene boxspring van massief hout, de ander is opgebouwd met een spaanplaat. Ook de vering van de boxspring kan verschillen. De meest voorkomende boxspringvering zijn een Bonell vering en de pocketvering. Een Bonellvering is erg comfortabel en heeft een wiegend karakter omdat alle veren aan elkaar geschakeld zijn. Een boxspring met pocketvering is steviger dan een boxspring met Bonell vering. Bij een boxspring van pocketvering zijn alle veren los van elkaar verpak in zakjes. Hierdoor heeft een dergelijke boxspring geen wiegend karakter, wat het draaien in bed makkelijker maakt.

Bovenop de boxspring kiest u een matras, welke ook weer uit verschillende materialen kan bestaan en verschillend opgebouwd zijn. 

Garantie

livy klachten formulier

Houdt er bij het vergelijken van boxsprings rekening mee dat er verschillende garantietypen bestaan. Sommige boxspringmerken en beddenspeciaalzaken bieden volledige garantie voor een vooraf opgegeven aantal jaren. Doorgaans is de garantie 3 of 5 jaar, maar dit kan uitlopen tot 210 jaar garantie.

Een ander type garantie is de afbouw garantie. Bij dit type garantie krijgt u, naarmate de jaren verstrijken, een vooraf bepaald percentage van de aankoopwaarde retour. Bijvoorbeeld: na 1 jaar krijgt u 75% van de aankoopwaarde terug, na 2 jaar 50% en na 3 jaar is dit nog 25%. Echter is dit per merk/leverancier verschillend.

Vergeet dan ook niet de garantievoorwaarden door te lezen wanneer u een boxspring vergelijkt of vraag dit bij het bezichtigen van een boxspring na in de showroom of beddenspeciaalzaak. 

De ClimaBest Boxspring heeft standaard 5 jaar volledige garantie, net als de Energy+ Matras en de MediActive Matras.

Anti-allergisch

Wanneer u allergisch bent (o.a. astma, huisstofmijtallergie)  is het raadzaam hier rekening mee te houden tijdens het vergelijken van boxsprings. 

huisstofmijtBoxsprings met een stoffen bekleding zijn lastiger schoon te maken dan boxsprings met een leatherlook bekleding. Dit geldt ook voor de matrassen, die vaak geleverd worden in dezelfde stof als de boxspring. Aangezien boxsprings en matrassen niet van binnenuit te reinigen zijn, kunt u deze het beste van buitenuit beschermen. Kies daarom voor verwijderbare matrashoezen, welke u in de wasmachine kunt wassen. 

Een effectievere manier om uw boxspring hygiënisch en anti-allergisch te houden is om het matras aan de buitenzijde te voorzien van een voor huisstofmijt ondoordringbare matrashoes. Tevens kunt u kiezen voor een matras waarvan de kern is voorzien van anti-huisstofmijt toplaag. 

Bij het vergelijken van een boxspring kunt het beste de boxsprings gemaakt van natuurlijke materialen vermijden. Hoewel natuurlijke materialen veel comfort bieden en de natuurlijke eigenschap hebben om goed te ventileren en het vocht te reguleren, dringt huisstofmijt bij deze boxsprings eerder door tot de kern (er worden geen anti-allergische hoezen gebruikt). Kiest u daarom liever voor synthetisch materiaal. Om te voorkomen dat het lichaamsvocht dat u tijdens uw slaap velies niet in de kern van uw kussen en matras terechtkomen, kunt u kiezen voor hoezen gemaakt van vochtregulerende materialen, bijvoorbeeld van de ClimaBest vezel. 

Meer weten over een gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365