Boxspring test Consumentenbond

boxspring test

Om te bepalen of een boxspring de juiste voor u is, is het logisch dat u boxsprings test. U kunt zelf informatie over boxsprings opzoeken en lezen, verschillende boxsprings bekijken en vergelijken, maar u kunt ook reviews van andere consumenten lezen of expertreviews bekijken. 

Consumentenbond test

De Consumentenbond voert elk jaar een boxspring test uit. Hierin gaan ze op zoek naar de  beste boxspringcombinatie. In de test van de Consumentenbond zijn boxspringcombinaties van de bekendste merken (Auping Boxspring, Norma Boxspring, Hästens Boxspring, Eastborn Boxspring, Ubica Boxspring en Velda Boxspring) getest, van enkele bekende beddenverkopers (Karlsson Boxspring van Beter Bed, Leen Bakker Boxspring en Ikea Boxspring) en van postorderbedrijf Wehkamp. Bij elk merk werd de meestverkochte  boxspring of de door de fabrikant meest aanbevolen combinatie van boxspring bodem, matras en eventueel matrastopper geselecteerd voor de test. 

In de test van de Consumentenbond liepen de prijzen van de boxsprings uiteen van € 400,- tot €8000,-. 

Testonderdelen Consumentenbond

De Consumentenbond test de boxsprings op de volgende punten: 

 • Matras
 • Prijs
 • Levensduur
 • Hardheid
 • Lichaamsondersteuning bij zijligging
 • Lichaamsondersteuning bij rugligging
 • All-round
 • Vochttransport en isolatie
 • Veerkracht
 • Hysteresis (in bed draaien)
 • Afwerking
 • Geur (top)matras
 • Brandtest

Resultaten boxspring test

Wanneer u een boxspring gaat testen, kunt u de resultaten van de boxspringtest van de Consumentenbond meenemen (of de punten eruit halen welke voor u het meest van belang zijn). Omdat van elk merk de meest aanbevolen of best verkochte boxspringcombinatie is getest, zijn de geteste combinaties nogal verschillend qua samenstelling. Bij het ene merk is bijvoorbeeld een hoofdbord bij de richtprijs inbegrepen, terwijl bij de meeste andere combinaties een hoofd- en/of voetenbord apart verkijgbaar is. Bij alle combinaties zijn de poten bij de prijs inbegrepen. Met een andere set poten en wel of geen hoofd- en/of voetenbord kan de prijs van een boxspringcombinatie veranderen. 
Indien een andere (top)matras of boxspringbodem wordt gekozen, kunnen, naast de prijs, ook de resultaten van de boxspring test veranderen. 

ClimaBest Boxspring matrassen: Energy+

Wat zijn de bevindingen van de Consumentenbond van het Energy+ matras op basis van de 2015 testresultaten?


 • Hoge levensduur
 • Goede veerkracht
 • Persoonlijk ligcomfort
1. Komt goed uit de levensduurtest. Gaat lang mee. Gedurende 8 tot tot 10 jaar weinig verandering van hoogte, hardheid en lichaamsondersteuning, en geen schade.

Onze toelichting: Na afloop van de zware levensduurtest heeft het matras nauwelijks een verandering ondergaan. Dat is goed nieuws want u wilt natuurlijk lang van uw aanschaf genieten. U kunt er op rekenen dat het Energy+ matras bij normaal gebruik en onderhoud voor ten minste 10 jaar onbezorgd gebruik zorgt. Vochtopbouw en schimmelvorming, die normaal de levensduur van een matras aanmerkelijk verkorten, kunnen door de meegeleverde ClimaBest Protector geen vat krijgen op de matraskern.

2. Goede veerkracht

Onze toelichting: Elasticiteit of veerkracht is een van de belangrijkste eigenschappen van een matras. Wanneer u gaat liggen, moet het matras meteen vervormen. Uitstekende delen van het lichaam zoals schouders en heupen moeten gedeeltelijk kunnen wegzinken. Wijkende delen, zoals de taille bij veel vrouwen moeten worden ondersteund. Door de combinatie NASA traagschuim en pocketveren past het Energy+ matras zich uitstekend aan uw lichaamsvormen aan. Daarbij wordt rekening gehouden met uw lengte en lichaamsgewicht.

3. Ligcomfort is persoonlijk

Onze toelichting: Een belangrijk aspect van een matras is het ligcomfort. Ook al biedt een matras technisch gezien de perfecte oplossing, wanneer u er niet lekker op ligt is de liefde snel voorbij. Het aspect ligcomfort kan de Consumentenbond voor u niet testen. Dat doet u bijvoorbeeld thuis door 14 dagen gratis proef te slapen op het Energy+ matras. Daarom heeft de Consumentenbond het Energy+ matras tot kooptip uitgeroepen.

Bekijk de video met een uitleg van de matrassentest

Consumentenbond Kooptip.

Het Energy+ matras is niet alleen maar goed getest op levensduur en veerkracht. De Consumentenbond adviseert: Ga eerst proefslapen. En aan dit advies geven wij gehoor. Wanneer u bij Energy+ bestelt, gaat u altijd eerst 14 dagen gratis thuis proefslapen

Wat vinden klanten van het Energy+ & MediActive matras?

Veel belangrijker dan de testresultaten van de Consumentenbond vinden wij de mening van onze klanten. Meer dan 1200 dagelijkse gebruikers van het Energy+ matras hebben inmiddels hun mening gegeven op het onafhankelijke TrustPilot forum. En ook ruim 800 dagelijkse gebruikers van het MediActive matras hebben hun mening reeds gegeven. De waardering van onze klanten komt uit op een dikke 9.

Van alle klanten die op de ClimaBest Boxspring vrijblijvend gaan proefslapen besluit meer dan 90% om tot aankoop over te gaan. En de 10% die het matras niet aanschaft is ook tevreden. Immers de klant heeft geen aankoop gedaan die minder goed past.

Video: Uitleg over de Consumentenbond matrassen test

Testpersoon

Uiteindelijk bent u zelf de belangrijkste testpersoon! Onderwerp de boxspring in de showroom of beddenspeciaalzaak al aan een test. Door te proefliggen kunt u vaststellen of de boxspring het gewenste ligcomfort biedt. Neemt u voor het proefliggen ruim de tijd. Proefliggen in de showroom kan de keuze ook moeilijk maken. Als er een mogelijkheid is om een periode te proefslapen grijp deze dan altijd aan, pas na een aantal nachten op de boxspring te slapen kunt u echt beslissen of het iets voor u is. 

Proefslapen

Een andere mogelijkheid om uzelf als testpersoon op te werpen is door te proefslapen. Living Comfort biedt u de mogelijkheid om de ClimaBest Boxspring te testen door te proefslapen. Bij deze unieke service test u de ClimaBest Boxspring vrijblijvend in 14 dagen, op punten die u belangrijk vindt. Op de pagina over proefslapen leest u meer over proefslapen op de ClimaBest Boxspring.

Advies van slaapdeskundigen: Ga eerst 14 dagen vrijblijvend uitproberen op een matras

Zowel de Consumentenbond als slaapspecialisten adviseren het: ‘Ga eerst proefslapen’.

Klanten aan het woord over de Climabest Boxspring

"Een boxspring is een grote aankoop mede daarom waren we wat huiverig om het via internet te bestellen. Na een bezoek aan de showroom en goede service waren we overtuigd. Het uiterlijk ziet er mooi uit, strak en degelijk icm de energie matrassen slaapt het ook heerlijk. De hardheid was eerst wel wennen maar na een paar dagen voelde mijn man en ik een stuk meer uitgerust. De prijs samen met de goede service, kwalitet en het mooie design is spotgoedkoop in vergelijking met andere 'duurdere' merken. Tot slot ik zou iedereen deze boxspring aanraden!" 

Dit verhaal over de Climabest Boxspring is geschreven door Eva Sloots op Trustpilot

Meer weten over een gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365