Boxspring: Wat is het, en waar moet u op letten?

In de volksmond wordt met een boxspring vaak een compleet bed bedoeld. Maar dat is een boxspring feitelijk niet. Een boxspring is een type bedbodem dat bestaat uit een stevig houten of stalen frame dat aan de buitenkant is afgewerkt met stof . Het binnenwerk van de boxspring is voorzien van stalen veren zoals binnenvering of pocketveren. Dit geheel wordt geplaatst op pootjes, die al dan niet zijn voorzien van wieltjes.

Boxspring bodem en matras

De boxspring bedbodem is doorgaans van dezelfde grootte als het veel soepelere matras dat hierop wordt geplaatst. De boxspring bedbodem en het matras vormen tezamen het bed.  

De boxspring combinatie kan worden uitgerust met een hoofdbord of voeteneindbord. Daarnaast zijn er accessoires beschikbaar zoals bijpassende nachtkastjes of een voetenbankje. De boxspring bodem kan ook elektrisch verstelbaar worden aangeschaft. Let hierbij goed op het type en de kracht van de motoren, het geluid wat deze maken en of de motoren onafhankelijk van elkaar te bedienen zijn.

Het doel van de boxspring is vierledig:

  • Om de instaphoogte te verbeteren waardoor het makkelijker is om in en uit bed te komen.
  • Om schokken te absorberen waardoor de slijtage aan het matras wordt verminderd.
  • Om een vlakke en stevige ondergrond structuur te creëren voor het  matras.
  • Om een mooi bedmeubel te creëren ter verfraaiing van het slaapkamer interieur.

Een boxspring kopen met een passend matras betreft doorgaans veel tijd. Bovendien hangt aan een goede matras en navenante boxspring vaak een stevig prijskaartje. Daarom wilt u zeker weten dat de levensduur van de geplande aankoop lang is en de kwaliteit van het slapen gegarandeerd goed is. Aan de aanschaf van een nieuw matras en boxspring dient dus veel tijd en aandacht te worden besteed. Een miskoop is anders snel gemaakt.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365