Beste Boxspring

Om te beginnen er bestaat geen beste boxspring. Een goede boxspring voor de één is niet per definitie een goede boxspring voor een ander. Het is daarom van belang dat u zelf de boxspring uitprobeert. 

Beste boxspring voor u

Wat de beste boxspring voor u is, bepaalt u helemaal zelf. U kunt wel rekening houden met de volgende punten als u op zoek gaat naar een voor u geschikte boxspring:

Persoonlijke voorkeur

Bij persoonlijke voorkeur gaat het erom wat u prettig vindt liggen. Slaapt u liever stevig of soepel? Speelt vochtregulatie voor u een belangrijke rol of bent u wellicht allergisch voor huisstofmijt? Al deze factoren zijn van belang omdat u anders voor uw gevoel niet prettig zal slapen. De meeste boxspring zijn dan ook aan persoonlijke voorkeuren aan te passen.

Hardheid

Voor veel boxsprings is het mogelijk de hardheid van de boxspring te bepalen, van soepel tot extra stevig. Bij verschillende merken is het mogelijk om voor elke bedhelft de hardheid aan te passen, wanneer de voorkeur voor hardheid per bedpartner verschilt. Hiervoor geldt doorgaans wel een meerprijs. Bij het kiezen van de hardheid van de boxspring wordt ook rekening gehouden met de slaaphouding, lichaamsgewicht en lichaamslengte. Zo stelt u voor uzelf de beste boxspring samen.

Materialen

Het materiaal waarvan de boxspring is gemaakt, kan een grote invloed hebben op uw persoonlijke keuze.
Wanneer u een huisstofmijt allergie heeft, is een boxspring van natuurlijke materialen (wol, dons, veren, katoen, etc.) af te raden. Kies in dat geval voor synthetische, vochtregulerende materialen, welke voorkomen dat lichaamsvocht in de matraskern komt.

Toch kan het gebruik van natuurlijke materialen de voorkeur genieten door de verschillende kenmerkende eigenschappen. Zo heeft een boxspring welke uit wol bestaat, effect op de temperatuurregeling. Omdat wol zowel kan verwarmen als verkoelen, slaapt u zo altijd op de juiste temperatuur. Ook door het gebruik van katoen (bijvoorbeeld in de tijk) wordt het ventilerend vermogen van de boxspring verhoogd. 

Vlak of elektrisch verstelbaar?

Boxsprings zijn bij de meeste merken in twee uitvoeringen beschikbaar: een vlakke uitvoering en een elektrisch verstelbare uitvoering. Wanneer u bijvoorbeeld regelmatig leest of een film kijkt in bed, sluit een verstelbare boxspring wellicht beter aan bij uw persoonlijke voorkeur (ook om nek- en rugklachten te voorkomen). Bij de elektrische uitvoering wordt het boxspring onderstel voorzien van motoren, waardoor het bed in verschillende standen kan worden gezet. Zo kunnen het hoofd- en voeteneinde afzonderlijk van elkaar versteld worden. Een elektrisch verstelbare boxspring is doorgaans duurder dan een vlakke boxspring. Wanneer uw keuze valt op een elektrisch verstelbare boxspring dient u rekening te houden met het type motoren. Zijn de motoren stil genoeg en kunnen ze onafhankelijk van elkaar bediend worden?

Ondersteuning

Uw slaapsysteem zal uiteraard voldoende ondersteuning, ook wel conformiteit, moeten geven zodat u uitgerust en zonder klachten wakker kunt worden. 
Zowel de boxspring, het matras en de matrastopper zorgen voor de ondersteuning en kunnen elkaar hierop aanvullen. Zoals eerder genoemd hebben de slaaphouding, het lichaamsgewicht en de lichaamslengte invloed op de mate van ondersteuning die gewenst is. Bij een goede  boxspring wordt elk lichaamsdeel precies voldoende ondersteund, zodat geen enkel deel wordt overbelast of juist te weinig wordt ondersteund. Bij een juiste ondersteuning van de boxspring zal de wervelkolom in een natuurlijke vorm liggen.

Duurzaamheid

Gaat een boxspring lang mee? Dat zal één van uw vragen zijn wanneer u op zoek gaat naar de beste boxspring. De gemiddelde levensduur van de boxspring is ca. 20 jaar. Dit is echter erg afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen en de bouw van de boxspring. Wanneer u let op dat er spaanplaat is gebruikt in plaats van massief hout, de hoeveelheid veren en het soort schuim, kunt u de kwaliteit van de boxspring bepalen. Het gebruik van natuurlijke materialen in boxsprings is niet alleen bevorderlijk voor het comfort, maar ook milieu-vriendelijk. 

Hoewel de boxspring zelf zo'n 20 jaar mee kan, wordt de bekleding van de boxspring na een aantal jaar minder fris. Doordat een boxspring vocht opneemt, kan dit, in combinatie met een te warm slaapkamerklimaat, zorgen voor de ontwikkeling van huisstofmijt. Het is nog niet mogelijk om de hele boxspring te reinigen, maar door een juiste matras en matrastopper te kiezen (met wasbare matrashoes), kan de levensduur van uw boxspring worden verlengt. 

Proefslapen

Er is maar één manier om erachter te komen of de door u gekozen boxspring voor u de beste boxspring is: proefslapen. Wanneer u een boxspring bekijkt in een showroom of beddenspeciaalzaak, kunt u proefliggen. Echter maakt u dan niet de bewegingen die u in uw slaap maakt en voelt u niet welke ondersteuning de boxspring u biedt. Door te proefslapen kunt u de boxspring 14 dagen vrijblijvend uittesten en bepalen of de boxspring voor u de beste boxspring is.   

Meer weten over een gezonde nachtrust op de ClimaBest Boxspring? Bezoek de boxspring pagina.

Naar de ClimaBest Boxspring

 
Mail deze site naar mijzelf
E-mailadres
Boxspring 365